Nexus Dentalsmile

Oral ID

Depistarea cancerului oral în doar 2 minute! Credem că succesul în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor generale și, în special, stomatologice, depinde de rapiditatea cu care este identificată afecțiunea și precizia rezultatelor.

În cabinetul stomatologic NEXUSDENTAL SMILE se lucrează zilnic pentru a elimina timpul, energia și resursele pierdute, pentru a asigura tratamente cât mai bune, mai rapide și mai puțin costisitoare pentru pacienții noștri.

De aceea, nu încetăm să investim permanent în tehnologii de vârf, care ne ajută să ne menținem la un standard de lucru ridicat, dar care în același timp, ne oferă posibilitatea de a oferi servicii premium – tratamente care până nu demult erau rezervate unei elite financiare.

Unul dintre cele mai frecvente și mai mortale tipuri de cancer este cancerul oral.

În ultimii cincizeci de ani, s-au înregistrat progrese semnificative în domeniul diagnosticării celulelor canceroase în majoritatea părților corpului, cum ar fi glandele mamare și prostata, dar nu s-a făcut aproape niciun progres în diagnosticul cancerului oral. Acest lucru este semnificativ, deoarece cancerul oral nu este mai puțin frecvent decât cancerele menționate anterior, rata de supraviețuire fiind de numai treizeci la sută.

Ajutorul vine de la Forward Science care a dezvoltat un dispozitiv extrem de eficient în depistarea cancerului oral în stadiile sale incipiente.

Acesta se numește OralID și utilizează lumina flourescentă pentru a lumina cavitatea orală a pacientului. Țesuturile anormale apar astfel ca o pată întunecată în timp ce țesuturile sănătoase sunt fluorescente.

Tehnologia fluorescentă OralID folosește o lumină albastră, care permite medicilor să identifice încă din fazele incipiente cancerul oral, leziunile precanceroase precum și alte leziuni anormale, salvând astfel vieți.

Prin simpla purtare a ochelarilor de protecție din kit și prin apăsarea unui buton, medicul poate face diferența între celulele sănătoase și celulele anormale, deoarece acestea din urmă vor apărea întunecate datorită lipsei de fluorescență.

Anterior, diagnosticul anomaliilor cavității bucale erau făcute de către dentist cu ochiul liber, neasistat de tehnologie.

Deși era o modalitate eficientă de diagnostic preliminar, aceasta era total ineficientă în detectarea cancerului oral în stadii incipiente.

Fără realizarea, de către fiecare pacient care vine în cabinet, a unei biopsii, cei mai mulți pacienți care sufereau de cancer oral erau depistați în stadii foarte avansate ale bolii, când opțiunile de tratament erau minime iar rata de supraviețuire mică.

Acum însă, datorită OralID acest proces inadecvat este de domeniul trecutului.

Testarea în cabinet este rapidă și nedureroasă, medicul putând să ofere un diagnostic precis în doar două minute.

Scanarea pentru depistarea cancerului oral folosind OralID poate fi efectuată exclusiv de către un medic stomatolog acreditat și cu experiență în acest tip de procedură.

În cadrul cabinetului stomatologic NEXUSDENTAL SMILE, Dr. Mihai Cricovean-Pfau, medic specialist stomatolog, realizează testări folosind dispozitivul OralID.